עגלות הובלה

=הובלות מצריכות, פעמים רבות, הרמה ושינוע של פריטים כבדים במיוחד. החדשות הטובות שבלי קשר לשאלת החוסן של המובילים עצמם, יש בנמצא לא מעט דרכים להפוך את המשימה לפשוטה פי כמה. עגלות הובלה נכנסות לתמונה בנקודה הזו בדיוק, והן מצרך בסיסי בקרב גורמים המבצעים הובלות. לפניכם סקירה מלאה של העגלות ויתרונותיהן.

כך העגלה מסייעת להוביל

עגלות הובלה, מעצם ההגדרה שלהן, הן עגלות בעלות שניים או ארבעה גלגלים עליהם אמורים להיות מונחים הקרטונים או הפריטים אותם זקוקים להעביר. הנחת היסוד היא שכאשר הפריט מושם על גבי העגלה, הרי שהזזה שלו באמצעות הידית שבוודאי נמצאת על גביה תהיה פשוטה הרבה יותר לביצוע מאשר כשהוא מורם בצורה ישירה, אם הדבר אפשרי בכלל. ניתן למצוא לכך גיבוי באמצעות לא מעט חוקים פיזיקליים, אליהם לא נתייחס מפאת קוצר היריעה. מבחינת חומרי הגלם, ברור שעל מנת שהעגלה תהיה העמידה והחזקה ביותר האפשרית, משום שהיא בנויה מחומרים מאסיביים, לרבות מתכת או פלדה.

מגוון רחב של עגלות

בדיקה קצרה באינטרנט תאפשר לראות שישנם לא מעט סוגים של עגלות הובלה, כל אחד מהם עם מאפיינים ייחודיים משלו. המשתנה המשמעותי ביותר שיש לתת עליו את הדעת הוא כושר הנשיאה של העגלה, שמשפיע בפועל על הפריטים שניתן בכלל להוביל באמצעותה. לכל עגלה יש חוקים משלה, בהתאם למבנה שלה: למשל, המשקל העצמי, שעומד לרוב סביב כעשרה קילוגרם. על כל פנים, לרוב כושר הנשיאה של העגלה נע בין 150 ל-300 קילוגרם, ולכן מתאים לשורה ארוכה של חפצים.

ישנן עגלות אשר נועדו להפוך את מלאכת השינוע לפשוטה עוד יותר, וזאת באמצעות מנגנונים וטכנולוגיה שונים. עגלה מתקפלת מהווה אחד הפיתוחים המשמעותיים ביותר ומתאימה להובלה קטנות, ולו מכיוון שהיא מאפשרת להעביר את העגלה עצמה באופן פשוט, או אפילו לאחסן אותה ברכב לעת הצורך.

פטנט משמעותי אחר הוא מחלקיים, המהווים חלק מהמבנה של העגלה, ואשר אמורים לסייע לה לעלות או לרדת במדרגות, משימה שללא המחלקיים עלולה להיות מורכבת במיוחד, ויש שיגידו שגם מסוכנת. דרך שינוע נוספת היא העגלות החשמליות, אשר נועדו להוציא את הגורם האנושי כמעט לחלוטין מתוך המשוואה. עגלות אלה מונעות באמצעות מערכת חשמלית, עם התערבות בסיסית במיוחד של האדם שמבצע את ההובלה.

אז איך מתחילים?

אחת השאלות המשמעותיות שעולות בעת שנדרש שינוע של פריטים היא האם לעשות זאת באופן עצמאי, או לחילופין להעזר בחברות הובלה. אם בוחרים באופציה הראשונה, יש לרכוש או להשכיר את העגלות, כאשר טווח המחירים של כך רחב בכל קנה מידה. מבחינת רכישה, אפשר למצוא עגלות בסיסיות, במחיר של 100-200 ש"ח, ולעומת זאת עגלות משוכללות יותר אשר מחירן נמנה בכמה אלפי שקלים: למשל, עגלת משטחים רחבה, עגלה מקצועית תלת מיצבית או עגלה לאבנים משתלבות.

אם בוחרים להיעזר בשירותי חברת ההובלה, למעשה משאירים את הבחירה באמצעי ההובלה הספציפי בידיים שלה. נקודת המוצא היא שעגלות הובלה מהוות חלק בסיסי מסל השירותים של חברות ההובלה, ולכן לא נדרשת לרוב תוספת תשלום עבור הובלות המבוצעות באמצעותן. עם זאת, מומלץ לבחון האם העגלה שנמצאת בחזקתה של החברה אכן מתאימה להעברה של הפריט הרלוונטי, בעיקר ביחס למשתנים העיקריים שלו, כמו הגודל או המשקל, כאשר במקרה של חוסר התאמה מלאה רצוי לשקול את שירותיה של חברה אחרת.