מזרון טוב ואיכותי הוא דרישת חובה בכל בית ישראלי באשר הוא. וכך, אנחנו משקיעים הון תועפות במזרון שיהיה נוח, בריאותי וישמש אותנו שנים על גבי שנים.
אין צל של ספק שכאשר עוברים דירה, פשוט לא יכולים להשאיר את המזרון מאחור. אלא שהובלה של מזרונים היא משימה שעלולה להיות מורכבת, ורבים ימליצו לעשות זאת אך ורק באמצעות חברת הובלות. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על הנושא וטיפים משמעותיים בדרך לצליחת המשימה.
על הסכנה שבהובלת מזרון
מעבר למאפייני המזרון שהוזכרו מעלה, יש לזכור שהוא פריט יקר, שמחירו מגיע לרוב לאלפי שקלים – לכן, ברור מדוע צריך לשמור עליו מכל משמר. הבעיה היא שבעת הובלה, לא מעט סכנות אורבות עבור המזרונים למיניהם.
סכנה עיקרית היא לכלוך של המזרון, מה שלא רק פוגע במראה שלה, אלא עלול לפגוע בבריאותם של אלה שישנים עליו: אחרי הכול, אין לשכוח שהם נושמים, מדי לילה, חיידקים לתוך הגוף שלהם.
נפילה של המזרון עלולה להביא לאותה הצטברות של לכלוך עליו, אך גם בחירה בפיתרון אותו מעדיפים ישראלים, לא בצדק: השמת המזרון, כשהוא קשור, על גג המכונית, תוך שהוא סופג לתוכו עשן, פיח ושאר רכיבים שהם הכל חוץ מחיוביים. אפילו כאשר בוחרים לסחוב את המזרון בצורה ידנית, לפחות חלק מהדרך, עלולים לגלות שהוא מתלכלך עקב מגע ישיר עם קירותיו של חדר המדרגות, למשל, או מאבק הנמצא לכל אורך הדרך. וזה עוד בלי להזכיר את הקושי הפיזי בסחיבת חלק מהמזרונים, מה שעלול להביא, באופן מעט אירוני לכאבי גב.
סכנה מרכזית אחרת היא טלטלה מאסיבית של המזרון, אשר בכוחה השלילי להביא להרס רכיבים חיוניים בו, דוגמת הקפיצים או המערכות המתוחכמות שמחברות אותן. גם אם מזרון ממוצע נועד לעמוד בלחצים אלה או אחרים, לא פעם מתברר כי עומסים אלה משמעותיים ביותר, ועלולים לפגוע בצורה אנושה בתפקוד של המזרון.
אז איך מובילים מזרון?
מכל אלה, ניתן להגיע, אם כן, למסקנה חד משמעית: הובלת מזרונים רצוי מאד שתיעשה באמצעות חברות הובלה אלה או אחרות. אלה בוודאי יקפידו להעביר את המזרון בצורה מאוזנת ככל האפשר, כאשר המזרון מונח לו על רצפת משאית ההובלה, ומקבל ממנה את התמיכה שתמנע את הזעזועים שהוזכרו מעלה. בנוסף על כך, למרות הפיתוי לחסוך במקום, על המזרון אין להניח פריטים כבדים, שעלולים לכלכך אותו או להפעיל עליו לחצים קיצוניים במיוחד.
החברות לא רק יודעות כיצד להוביל את המזרונים, אלא גם איך לעטוף אותם בצורה שתספק את ההגנה המקסימלית, או לחילופין למקם אותם באופן המיטבי. כמו ביחס לפריטים אחרים המרכיבים את משוואות ההובלה השונות, ניסיון יכול רק לסייע.
ומה באשר למחיר? ובכן, ברוב המקרים מזרון יהווה רק חלק אחד מבין רכיבי ההובלה המאפיינים חדרי שינה, יחד עם סוגיות "טכניות" דוגמת המרחק שבין הערים, תנאי ההובלה או אפילו הביקוש לשירותיה של חברת ההובלות בתקופה מסוימת בשנה.
יחד עם זאת, אפשר בהחלט להוביל מזרונים גם באופן נפרד, כפריט בודד: הסכום שדורשות חברות ההובלה על כך נע בדרך כלל בין כ-200 ל-500 שקלים.
ראו גם: