הובלה והעברת מפעל – הובלה בקלות וביעילות!

שינוי כתובת המפעל הוא הכל חוץ מפשוט. מבחינה טכנית, מדובר במשימה מורכבת במיוחד, שחייבת להתבצע באמצעות גורמים שונים הפועלים בתחום.

אז כיצד ניתן להוביל מפעלים, אפילו שלמים? ממה נובע הקושי שבכך? אנחנו נעניק לכם את התשובות לשאלות אלה, כמו גם לשאלות רבות אחרות שעשויות לצוץ

על הקשיים שבהובלת מפעל

העברת מפעל, מטבע הדברים, צריכה לכלול בתוכה את כל הפריטים המהווים את ליבת המפעל המדובר, ומאפשרים את פעילותו. הגם שכל מפעל כולל בתוכו ציוד אחר, בהתאם לסוג הפעילות הנעשית בו ובנפחה, אפשר למצוא מספר נקודות דמיון בין מרבית ההובלות הנערכות בתחום. העובדה כי במאה ה-21, חלק ניכר ממשוואת ההובלה הוא הציוד הטכנולוגי, לעיתים הכבד, המאפשר לבצע פעולות שונות במפעל.

על אף מימדיו הגדולים לרוב של ציוד המפעל, חשוב לתת את הדעת על כך שהוא פועל באמצעות מנגנונים מתוחכמים, הנחשבים גם לרגישים במיוחד.

אם לוקחים בחשבון מכונות או מכשירי חשמל ייעודיים, הרי שהם כוללים רכיבים אלקטרוניים רבים, אשר נזק להם עלול להוציא אותם מכלל שימוש לחלוטין.

התוצאה האפשרית (והשלילית) של כך היא הוצאות כספיות עצומות של אנשי המפעל, בין אם על תיקון הנזקים ובין אם על החלפה כוללת של הפריטים התקולים, כמו גם שיבוש מאסיבי של שגרת העבודה בו.

כך זה מתבצע בפועל

החלק העיקרי של הובלת מפעלים הוא שינוע הפריטים בפועל, אם כי, כפי שנראה בהמשך, התמונה ממש לא מסתכמת בכך.

מבחינת פרק הזמן, מדובר כאן על הובלה המצריכה לרוב מספר ימים שלמים, וזאת להבדיל מהובלות פשוטות יותר, למגזר הביתי, אותן ניתן לסייע גם בתוך שעות בודדות.

את ההעברה רצוי לתאם לתקופות בהן המפעל פועל באופן מצומצם יחסית, וזאת על מנת למנוע, גם כן, את הפגיעה באותה שגרת עבודה של המפעל.

בנוסף על כך, אפשר לבחון האם ניתן לבצע פעולות שונות בדרכים אחרות, דוגמת שימוש בקווי ייצור אחרים, או שינוי מה של נפח הפעילות.

שירותים נלווים אחרים

בנקודה הזו, חשוב להתייחס לכך שהליך העברת מפעלים כולל בתוכו יותר מאשר את ההליך הטכני של שינוע כל מה שדורש שינוע.

התכנון חייב להיות מאסיבי, והוא מתבצע במספר פגישות בין הגורמים החולשים על מלאכת ההובלה לבין אנשי המפעל. הפגישה חייבת להיות מלווה בסיור של אנשי חברת ההובלות במפעל עצמו, והתרשמות מכל אותם היבטים טכניים.

לאחר מכן, יש לתת את הדעת על מספר פעולות משלימות אחרות. זה מתחיל מאספקה של חומרים שונים לביצוע אריזת הציוד, נמשך בשירותי אחסנה של פריטים לפרק זמן מסוים ומסתיים במועד ההובלה עצמו, עם הגעת המשאיות או פריטים חיוניים אחרים שעשויים להידרש (למשל, מנוף להובלה של פריטים כבדים במיוחד).

ראו עוד בנושא הובלות לעסקים:

הובלת משרדים

הובלה בקירור