ישנם סוגי ביטוח נפוצים, שכולם מכירים ויש סוגים אחרים של פוליסות, שאליהם הציבור הרחב חשוף הרבה פחות. ביטוח להובלה, למשל, כזה שיש לו חשיבות בעת אירוע של מעבר לדירה חדשה או למשרד חדש, הוא פחות מוכר ועם זאת – חשוב מאוד.
על מנת להבין יותר בכל הקשור לביטוח ההובלה, אנו ממליצים לקרוא את הסקירה הבאה גם אם לא מתוכננת הובלה בקרוב. בשלב זה או אחר, כל אחד זקוק לשירות זה ולכן כדאי לדעת איך להיערך בהתאם.
ביטוח ממוקד, לזמן קצר
הדבר הראשון שיש לקחת בחשבון לגבי ביטוח להובלה הוא שמדובר בביטוח לפרק זמן קצר מאוד ונקודתי. הכיסוי נועד לפצות את הלקוח במידה והרכוש שהוא מעביר (לרוב – באמצעות חברת הובלות) נפגע, ניזוק או נגנב. הכיסוי מכסה בין היתר גם מקרים של תאונת דרכים, אירועים לא נעימים שיכולים בקלות להביא להרס רכוש שנצבר במשך שנים.
חשוב להבין שגם מי שרכש ביטוח דירה וביטוח תכולת דירה, איננו מכוסה בדרך כלל באופן אוטומטי בזמן ביצוע העברת התכולה ממקום למקום. מי שרוצה לוודא זאת, יוכל לעיין בפוליסת הביטוח שרכש (בין אם באופן פרטי בין אם באמצעות בנק המשכנתאות) או לפנות בשאלה לסוכן הביטוח.
מי דואג לביטוח הובלה?
אחרי שהסברנו שביטוח הדירה והתכולה לרוב איננו מספק כיסוי מתאים למועד העברת תכולת דירה או עסק, ראוי להוסיף ולומר מי כן יכול לספק כיסוי מתאים. חברות ביטוח שונות מציעות בין שאר הפוליסות שהן משווקות גם ביטוח להובלה. כמו בכל נושאי הביטוח, גם כאן האפשרויות הן רבות, גבול הכיסוי איננו אחיד וכך גם הפרמיה שיש לשלם.
את ביטוח ההובלה מקובל מאוד שחברת ההובלות רוכשת. על פי רוב, בשל פרק הזמן הקצר שבו הפוליסה רלוונטית עבור הלקוח הבודד, מקובל שלא בעל הרכוש המועבר הוא שמטפל ברכישת הפוליסה. יחד עם זאת, חשוב להבין שבאחריותו של הלקוח הנבון לוודא שחברת ההובלות אכן מחזיקה פוליסה מתאימה ותקינה. למרות שמרבית חברות ההובלה מצהירות על כך שהשירות שהן מציעות ללקוח כולל ביטוח, אי אפשר לסמוך על כך בעיניים עצומות. חשוב לבדוק את קיומה של הפוליסה ויותר מכך – לוודא שהיא מתאימה ועונה על הצרכים.
כיסוי גם לפריקה ולטעינה
כאשר אנו מדברים על פוליסה של ביטוח להובלה, כזאת שמתאימה ללקוח שהזמין את ההובלה, חשוב להבין מספר דברים. ראשית, לא מדובר בפוליסת ביטוח של המשאית. פוליסת ביטוח כזאת, שחלק מחברות ההובלה מציגות לפני הלקוח, נועדה לשפות במקרה של נזק למשאית את חברת ההובלות עצמה. הביטוח שאנו מדברים עליו צריך לכלול פתרון למקרה של נזק לרכוש שאותו מעבירים.
שנית, מדובר בפוליסה שמספקת כיסוי מתאים גם לזמן שבו המשאית נמצאת על הכביש, בדרך ליעד, וגם למשך הפריקה והטעינה. מכיוון שרכוש יכול להינזק גם עקב תאונת דרכים וגם עקב תקלה בפריקה או בטעינה, חשוב לוודא שהכיסוי מתאים ומקיף את שני הדברים גם יחד.
כיסוי והשתתפות עצמית
בדומה ללקוח הרוכש סוגי ביטוח אחרים, חשוב לוודא מראש מהם תנאי הפוליסה. ראשית, חשוב לוודא שהכיסוי הביטוחי מספק ותואם את שווי הרכוש שאותו מעבירים. כלל ידוע גורס שבכל מקרה, כדאי להעביר דברי ערך יוצאי דופן באופן עצמאי. תכשיטים, למשל, חפצי אומנות ושכיות חמדה אחרות לא כדאי להעביר ביחד עם ציוד וריהוט סטנדרטיים יותר.
שנית, יש לבדוק מהו גובה ההשתתפות העצמית שיש לשלם במקרה של נזק לרכוש. בנוסף, כדאי להעדיף פוליסה שתואמת את רכב ההובלה ולא פוליסה כללית או כזאת שמכסה משאית אחרת של חברת ההובלות.